feministisktnedslag.blogg.se

Välkomna till Feministiskt nedslag i Luleå!

Publicerad 2014-03-04 09:27:00 i Allmänt,

Hej & välkommen till vår blogg - Feministiskt nedslag!
 
Här kommer ni att kunna kunna följa det som sker under vårt första officiella Feministiska nedslag av det här formen i Luleå. Ett feministiskt nedslag som inte är en punktinsats, en tillfällig temavecka eller en hastigt förbipasserande idé.
 
Varför Feminiskt nedslag?
 
Vi vill slå ett slag flera gånger om för att åter igen placera feminism och jämställdhetspolitiken på den politiska dagordningen. Vi vill att dessa frågor tas på allvar av de som skriver politiska manifest och höjer klubban i styrelserummet. Vi vill också att dessa frågor tas på allvar av dig och mig som kanske ibland låter dessa frågor höras som mest hemma vid kökssoffan. Vi kan alla göra något och vi hoppas att denna vecka, 3-8 mars 2014 ska inspirera er till att bli stolta, starka feminister.
 
Tanken med och initiativet bakom Feminiskt nedslag är att vi behöver uppmärksamma att Världen INTE är rättvis. Än. Därför behöver vi genomföra Feministiska nedslag som visar på att vi faktiskt inte är nöjda med att det fortfarande pågår strukturella förtryck av kvinnor och andra som bryter mot en normerande, manligt kodad struktur. No and no. Vi vill inte ha det så här och det går för långsamt. Norrbotten lyfter fram undersökningar och statistik som förklarar att arbetet med jämställdhet har stannat upp Norrbotten, till och med glider baklänges.
 
Vi vill inte be ödmjukt om att få synas litegrann eller be om ursäkt om vi i någons öron hörs lite "för mycket". Vi vill ta plats och vara de som ifrågasätter! Någon kanske vill kalla en för att vara "provocerande". Provocerande? What's that? För vem då? Allt ligger i bektraktarens tolkning. Vi vill föra politik som kan skapa långsiktiga förändringar, där vi inte följer den manliga normens önskemål utan att istället faktiskt stanna upp och fundera vart en själv egentligen är på väg - och varför?
 
Vilka vänder vi oss till?
 
Svaret är ALLA! Känner du att att du har möjlighet och även behov av att relatera till andra människor? Drömmer också du om att alla ska leva i en tillvaro där var och ens fantastiska möjligheter får blomstra och där en själv kan utvecklas som människa? Då är det just dig som vi vänder oss till. Du behövs, vi behöver vara fler som driver frågorna vidare. Kom på våra föreläsningar, besök scener där kvinnor tar plats, lyssna till varför alla oavsett kön bör engagera sig i frågorna! Dyk rakt ned i veckans program och kom och visa att du bryr dig!
 
Initiativtagarna bakom detta Feminiska nedslag är RFSL Luleå och norra Norrbottens län, ABF Norr Luleå och LTU.
 
Ni är alla varmast välkomna att göra oss sällskap på denna resa.
Med tilltro och lust att föra kampen vidare,
Linda Moestam; aktivist, feminist, drömmare, syster, genusvetare, idealist, queerfemme-inist, moster och verksamhetsledare på RFSL i Luleå
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela